2011. január 12., szerda

Szponzorálás az MLM-ben

Emlékszem, amikor legelőször találkoztam azzal, hogy szponzor, olyan furcsának találtam. Inkább úgy álltam hozzá: segítő. De azóta már megszoktam, mert ez így természetes az MLM-ben. Közvetlen szponzorod az, akin keresztül csatlakozol egy MLM céghez.

Először azért dolgoztam, hogy minél jobban látható legyek, minél több ember rám találjon, és hogy kiépítsem a bizalmat. Ez továbbra is célom, és még mindig dolgozok ezen.

Viszont belépett már egy jó ideje a szponzorálás is. Blog bejegyzések helyett e-maileket írok, Skype-on beszélgetek, segítek. Az én felelősségem is, hogy azok a csapattársaim, akik hozzám csatlakoztak, minél sikeresebbek legyenek. Ezért a megszerzett tudásom nyújtom át nekik, válaszolok a kérdésekre, és dolgozom azon, hogy jó szponzoruk, jó vezetőjük legyek.

Épp ezért mostanában egyre több könyv, újság kerül elő, amiket olvasok, és hanganyagok, amiket hallgatok, mert tanulok, és egyre több információt gyűjtök, mert ezt is profi szinten szeretném csinálni! Egyre jobban! :-)

Honnan ismerhető fel tehát a vezető, akivel érdemes együtt dolgozni?

“1) Nem erőszakolja rád az üzletépítést.

Az első, és talán a legfontosabb, hogy a jó vezető nem akar mindenáron az üzletre rábeszélni. Ha ugyanis bakot lő, rengeteg ideje és energiája kárba vész. Aki válogatás nélkül mindenkiből vágtató üzletépítőt próbál nevelni, annak végül senkire sem marad ideje – rád sem.


Nagyon fontos az MLM-ben a válogatás.  Az időm nekem sem végtelen, és nekem is be kell osztanom, hogy kire és mire szánjam. Épp ezért én nem fogok senkit győzködni, felesleges köröket futni. Információval szívesen ellátom a bizonytalankodókat, érdeklődőket. Mindenkivel úgy, ahogy kéri és igényli. De a lépéseket nekik kell megtenni, én csak segíteni tudom őket ebben.
"Annyi időt fektess be emberekbe arányosan, amennyi időt ők az üzletükbe fektetnek." - Don Failla 
"Ne azt nézd, hogy kinek lenne jó az üzlet, hanem azt, hogy ki lenne jó az üzletben." - Robert Butwin
2) Válaszol a kérdéseidre.

A vezető legfontosabb feladata, hogy megválaszolja az emberek kérdéseit. Ezért jól figyeld meg, hogy aki az üzletépítésre csábít, megfelel-e a kérdéseidre vagy csak nyomja a sódert?


Igen, sok kérdésre válaszolok. Akár írásban, akár szóban. Örülök a kérdéseknek, mert  tudom a választ, és nagyon jó segíteni másoknak, és érezni azt, hogy már mennyit tudok. Én a kérdések megválaszolásában is nagyon lelkiismeretes vagyok, de hosszútávon az a cél, hogy önálló munkára tanítsam a csapatomat. Vagyis nem ki fogom nekik a halat, hanem megtanítom őket halászni.

3) Nem tesz ígéreteket és megmutatja az érem mindkét oldalát.

Más szóval: nem “vetít” az elején, hogy milyen gyorsan fogsz haladni. Senki nem jósolhatja meg, hogy mit fogsz elérni ebben az üzletben. Ez ugyanis elsősorban rajtad múlik.

Az okos vezető nem dobálózik nagy számokkal, és nem erőszakol rád irreális célokat. Ehelyett 4 kérdést tisztáz veled:

a) Mit akarsz elérni?
b) Mennyi időt tudsz az üzletépítésre szánni az első három hónapban?
c) Hajlandó vagy-e elég munkát befektetni, hogy sikerre vidd a vállalkozásodat?
d) Mikor akarsz kezdeni?

Forrás: Nógrádi Bence, Mikor leszel milliomos II. című könyve

Gondolkoztál már a fenti kérdéseken? Vajon mi hiányzik még ahhoz, hogy meg tedd az első lépést? Még nincs elég információd? Akkor kérdezz tőlem!


Döntöttél?
Igen!

Randy Gage: A sikeres szponzorálás titkai

 


Dale Calvert: Hogyan találj vezetőket az üzletedbe?


Ha nem látod a magyar feliratot, akkor katt a jobb oldali  háromszögre, és a 2. jelre a képaláírásért.

2011. január 5., szerda

Legyél boldog az új évben!

Tudod, hogy 2011 a Te éved lesz?
Én tudom. :-)

Leírtam egy füzetbe 2010 sikereit, eredményeit, örömteli, boldog pillanatait.
Leírtam a hibás lépéseket, és leírtam mit tanultam belőlük.
Leírtam 2011 terveit, céljait.
Most már ideje cselekednem, és lépéseket tennem a megvalósítás érdekében.

Egy kis útravaló az induláshoz, hogy igazán boldog legyél ebben az évben.

Íme néhány idézet: Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak? című könyvéből:
Ez a könyv... "segít nekünk élni, örülni az életnek, tudatosítani, mit tehetünk önmagunk és szeretteink, felebarátaink életminőségének jobbítása érdekében. Eldologiasodott, haszonelvű világunkban vissza kell szereznünk a felesleges ballasztként kihajigált értékeket, belátva, hogy azok egészségünk és életminőségünk forrásai. Az elkötelezett odatartozás, a szeretet, az egymásra figyelő segítőkészség, a felelősségvállalás, az örülni tudás, a boldogító párkapcsolatok és szeretetkötelékek lélekápoló erői, a hála, a megköszönni tudás és a megbocsátás megannyi erő, amelyek által megújulhat az életérzésünk, javulhat az egészségünk.

Hogyan lehetnénk boldogabbak? Egészségtudatosságra van szükség, üzeni az újkori egészségpszichológia. "Ha tudod mitől leszel te és környezeted reménytelibb, boldogabb, egészségesebb, akkor a te felelősséged, hogy teszed-e! Rajtad áll!" - tanítja a lélektan új iránya.
...Nincs tökéletes, probléma nélküli élet, a küzdésmentes jóllétben elpuhulna a test, és elbutulna az elme. Jól tudjuk, hogy nem azok az életélvezők, akiknek minden dologból a legjobb van, hanem azok, akik a legjobbat tudják kihozni abból, amijük van.
... Az élet nem azt jelenti, hogy csak éljük túl valahogy a viharokat, hanem hogy tudjunk táncolni az esőben! Zene nélkül is tudjunk táncolni - a zene majdcsak megjön valahonnan.
...Amiért erőnket, időnket, képességeinket adtuk, és az meghozta a bevetés eredményét, rögvest örömérzést szül. Ami viszont befektetés nélkül az ölünkbe pottyan, az nem lesz igazán a "miénk" - tulajdon lesz, de nem a lelkünk része, nem válik életünk fontos darabjává. Mindnyájan átéljük a megküzdött dolgok elérésének örömét a sikeres sportteljesítménytől kezdve a vizsga eredményén át a megszerzett, elért dolgok feletti örömig, ez azonban legfőképp az emberi kapcsolatok lélekmelegítő közegében képes hatni. Ha nem volna kiért, miért küzdenünk, kinek felmutatnunk az eredményeinket, akkor a győzelem hiábavalóvá válna, nem volna más haszonélvezője, mint maga az egyén. Talán ez is magyarázhatja, hogy az öncélú, saját magunkért, anyagi javaink gyarapításáért történő cselekedetek nem képesek azt az örömérzést kiváltani, amit a nekünk fontos személyek megadhatnak, együtt örülve eredményeinknek....
Minden olyan tevékenységünkből születhet örömteli és magával ragadó belefeledkezés, amiből reményeink szerint "kijön valami", aminek örülni tudunk, de mégis az a lényeg, hogy magát a folyamatot végig tudjuk élvezni, bármi is lesz belőle Ha a végeredmény is érték, az a legnagyobb élvezet."

Én ezt találtam meg a DXN-ben.

A könyv például innen megrendelhető: http://books.hu/hogyan_lehetnenk_boldogabbak-3#oldal2

Ha szeretnétek még jobban megismerni Őt, itt egy előadás részlet felvétele: Prof. Dr. Bagdy Emőke: Az önzetlenség és az altruizmus hatása az egészségre (Mesterkurzus)