2011. február 20., vasárnap

Szponzori levél

Ezt a levelet a saját szponzorom küldte anno, egy hozzám csatlakozó hölgynek,  Corinnának, aki azóta az egyik legaktívabb és legsikeresebb üzletépítő munkatársam. :-)

Mivel a korábbi bejegyzéseim a szponzorálásról szóltak, ezért ezt a levelet is bemutatom, mely nagyszerűen alátámasztja az eddig leírtakat.

"A hálózatépítés lényege a kommunikáció: a rendszeres kommunikáció a szponzoroddal, szponzorvonallal. Jó helyre kerültél, mert a szponzorod nagyszerűen végzi a dolgát, csak arra kérlek, hogy használd az ő tudását, segítségét. Neki is az a célja, hogy Te minél sikeresebb legyél - ahogyan nekem is. Ha őt nem tudod elérni, és azonnali információra van szükséged, akkor keress engem bármikor, email-ben, skype-on, telefonon. Illetve használd szintén elsődleges forrásként azt a kincsesbányát, amit intranetnek neveznek. Nem sok olyan MLM cég van, amely ilyen korlátlanul és ráadásul ingyenesen elérhető online adatbázissal rendelkezik! Itt tényleg minden infó megtalálható. Illetve használd elsődleges információ-forrásként a hétfő esti nyilvános- és a csütörtök esti munkatársi webkonferenciákat, ezeken én is részt veszek rendszeresen.

A sikerünk - hálózatépítőként - azon is múlik, hogy mennyire tudjuk leegyszerűsíteni a munkát. Minél kevesebb és egyszerűbb lépést másolunk, végzünk és tanítunk, annál gyorsabban és könnyebben tudjuk építeni a csapatunkat.


Az első lépés a tanulás. Mivel nem tudom mennyire vagy jártas a hálózatépítésben, ezért azt javaslom, hogy beszélj erről őszintén a szponzoroddal és fogadd el az ő segítségét. Egyébként a hálózatépítés legelső és talán legegyszerűbb lépése a jelölt-keresés. Az igazi munkád akkor kezdődik majd, amikor valaki csatlakozott és ha ő dolgozni és pénzt keresni is szeretne, akkor neked meg kell őt tanítanod arra, hogy ő hogyan keressen új jelölteket és arra is, hogy hogyan tanítsa meg őket az ismeretek továbbadására. Mindez szükséges ahhoz, hogy stabil és passzív jövedelmet biztosító, fogyasztói hálózatod épülhessen. Ajánlok Neked egy jó könyvet (címe: A 45 mp-es prezentáció, amely megváltoztatja az életedet), ennek olvasd el az első 5 fejezetét (természetesen érdemes az egészet elolvasni) és meg fogod érteni ezeket a szavakat.

Mit kell tanulnod? Érdemes mindent megtudni a termékekről, ganodermáról, összetevőkről, hatásaikról.

Most csak vicceltem :). Ezeket én sem tudom. Elegendő az alap-információkat megtanulnod ezzel kapcsolatban, hogy tudjál az érkező kérdésekre válaszolni, valamint megtanulni azt, hogy ezek az információk hol találhatók az intranetben. Azt viszont érdemes átbeszélnetek, hogy hogyan működik a DXN bónusz-rendszere, hogyan és milyen eredménytől várható passzív jövedelem és hogyan érheted el azt, hogy 1-2 év munka után nyugdíjba mehess, ha akarsz (Ebben tudok segíteni, ha kell)
.

Meg kell tanulnod a jelöltkeresést. Érdemes várni addig a barátok, rokonok megkeresésével, amíg megingathatatlan belső hited nem alakul ki a DXN üzleted iránt, mint a céljaid elérésének eszközében, illetve addig, amíg az alapvető információkat és azok átadásának módját meg nem tanulod. Ezekre azért van szükséged, mert az emberek többsége alapvetően nagyon pesszimista és kishitű, valamint irigy és egész egyszerűen nem nézi jó szemmel, hogy Neked vannak céljaid az életben és esetleg még hajlandó vagy tenni is a saját boldogulásod érdekében, illetve a másik ok pedig az, hogy a hiányos információ csak zűrzavart okoz az emberek fejében.

Azt kell megértened, hogy ha Te azon dolgozol, hogy a csapattársaid sikeresek legyenek és elérhessék a céljaikat, akkor Te is elkerülhetetlenül sikeres leszel!
Az online munkában a szponzorod rengeteg információval rendelkezik, tudása messze meghaladja az enyémet, így biztosan sok mindent tanulhatsz tőle.
Valamint meg kell tanulnod majd az új csapattársaidat tanítani. Ez sem annyira nehéz, mert a DXN készített egy oktató hírlevél-sorozatot, melyet minden új csatlakozó megkap, illetve ezek megtalálhatók az intranetben a "Hálózatépítést Támogató Hírlevelek (3)" nevű pontban, ömlesztve. Illetve felíratkozhatsz a csapattársaiddal együtt a havi rendszerességű központi képzési programba is. Nem kell méregdrága szemináriumokra és képzésekre járnod! Már csak emiatt is éves szinten akár 100-200.000 Forinttal kevesebb a DXN-vállalkozásod fenntartási költsége, mintha egy hagyományos MLM hálózat tagja lennél!

Motivációról: most olvastam az "én történetem" oldaladat és nekem is a passzív jövedelem volt az egyik olyan tény, ami miatt a DXN mellett döntöttem. Én is egy olyan MLM üzletet kerestem, ami az interneten is építhető, illetve ami a kisembereknek, hétköznapi embereknek szól, tehát nem kerül sokba a havi fenntartása (és ráadásul egy élvezeti cikk a fő terméke) és ez azért fontos, hogy minél több embernek jelenthessen lehetőséget és megoldást az anyagi problémáik megoldására. Nem szeretnék én sem olyan üzletben részt venni, amibe 30-50-80 ezer Forintokat kell havonta beletenni, csak hogy jutalékot kaphassak.

Értékesítésről direkt nem írok, mert a mi üzletünkben bárki nyugodtan foglalkozhat termékek eladásával, ha szeretne, illetve rendelkezik az ehhez szükséges céges formával, vagy vállalkozói igazolvánnyal. Viszont nem szükséges az értékesítéssel foglalkozni, ugyanis a jutalék-jogosultságnak annyira minimálisak a feltételei, hogy ahhoz elegendő egy család saját fogyasztása is. Ez akár a saját családod is lehet, csak egy kicsit kell átalakítani a vásárlásokat, nem kell új, eddig nem fogyasztott termékeket venni, hanem csak a régieket kell lecserélni a hálózatod termékeire. Természetesen ajánlhatod a termékeket barátaidnak, rokonaidnak, ha meg vagy elégedve velük, mint ahogyan azt nap mint nap teszed bármilyen remek termékkel, vagy szolgáltatással kapcsolatban (csak éppen hasznod nincs belőle).

A másik ok pedig az, hogy nem az értékesítéssel lehet pénzt keresni. A nagy pénz a csapatépítésből jön, ahol mindenki csak egy keveset fogyaszt és a jutalékod a csapatod összforgalma után képződik és mennyivel könnyebb egy olyan hálózatban részt venni, ahol nem kényszerítik a szabályok az embereket olyan dolgok megtételére, amit én magam sem tennék meg!

Jó hosszú lett ez a levelem (lehet, hogy blog-bejegyzés is lesz belőle egy kicsit átírva :) ), de úgy éreztem, hogy ezeket le kell írjam nektek, hogy jó irányba induljatok el. Még egyszer a legfontosabb a csapatmunkában: a rendszeres kommunikáció, elsőként erre alakítsatok ki valamilyen rendszert.

Szép hétvégét kívánok Nektek!


Laci"

Happy Networking! :-)

2011. február 19., szombat

Hogyan válassz szponzort (tanítót) magadnak egy MLM cégben?

Előző blogbejegyzésemet folytatva, még bővebben írok a szponzorálásról. Ez az egyik legmeghatározóbb tényező a sikered elérésében.

Általában az emberek ahhoz csatlakoznak, akitől legelőször hallottak a lehetőségről. Például a hagyományos MLM rendszernél elhívják őket bemutatóra. Ha tetszik a cég, a termékek, az üzleti lehetőség, akkor csatlakozik ahhoz a személyhez.

Az online MLM-nél ez máshogy van. Itt nincs szükség arra, hogy a szponzorunk a közelünkben éljen. Az első találkozás sokszor a honlapunkon, a blogunkon keresztül történik, majd a kapcsolatfelvételt követően e-mailben, Skype-on, esetleg telefonon folytatódik a kommunikáció. A képzést segíti a belső információs rendszerünk (korlátlanul és ingyenesen elérhető online adatbázis), az ingyenesen letölthető hanganyagok, az online prezentációk, és a webkonferenciák. Sok eszköz van arra, hogy a szponzorálást egyszerűbbé, önműködővé tegyük.


De emellett nagyon fontos a szponzoroddal a rendszeres kommunikáció, a folyamatos tapasztalat csere, az eredmények és kudarcok átbeszélése, elemzése, az új módszerek megtanulása. Fontos, hogy elfogadd a szponzorod tanítását, támogatását, és segítségét. Ha üzletedet elsősorban online szeretnéd építeni, akkor válassz olyan embert, aki online is jelen van, rendszeresen frissíti az internetes oldalait.


Még néhány jó tanács Nógrádi Bence: Mikor leszel milliomos II. című könyve alapján. Folytatása a korábbi blogbejegyzésemnek.

4. Aktív hálózatépítőhöz csatlakozz!
Sokan azt hiszik, hogy csak ahhoz érdemes csatlakozni, aki "feljebb" helyezkedik el a hálózatban. Tévedés! Minél több ember van feletted, akinek érdeke fűződik a Te sikeredhez, annál több emberre számíthatsz, amikor segítség kell.
Nem baj, ha a szponzorod lelkes kezdő, és még nem jaguárral jár. Az MLM-en gyakran - helytelenül - az alapján ítéljük meg valakinek a sikereit, hogy milyen pozíciót ért el, vagy hány ember tartozik a csoportjához. Ezek nem feltétlenül tükrözik az illető szakmai tudását, felkészültségét. A jelvény csak azt mutatja meg, hogy egy adott időszakban hogyan dolgozott valaki.
A figyelemre méltó üzletépítő jele a hónapról hónapra növekvő csoportteljesítmény.

5. Képes megtanítani arra, amit tud.

A jó vezető olyan, mint egy kosárlabda edző: az a dolga, hogy megtanítsa, hogy tudod bedobni a labdát a kosárba. Türelmesen elmagyaráz neked valamit, ha kell, akár hatodszorra is. Érthetően, türelemmel és ellentmondást is tűrően tanít.

Jól vésd az eszedbe: nem olyan embert keresel, aki sok pénz keres. Olyan embert keresel, aki képes megtanítani téged arra, hogy TE sok pénzt keress!

Az egyik legelső dolog, amit egy potenciális szponzorjelölttől kérdezek, nem az, hogy mennyi volt a múlt hónapban a jutaléka vagy mióta dolgozik az MLM-ben, hanem hogy meg tud-e tanítani engem az üzletépítésre.

Hogy csatlakoztam én a DXN-hez?

A Férjem mutatta meg egy régi ismerőse honlapját egy siklóernyős fórumról. Utána 2 hétig nézegettem az ő honlapját, és sok más DXN-es honlapot. A honlapok segítségével sok DXN-es munkatársat megismerhetünk, és miénk a választás, hogy kivel szeretnénk együtt dolgozni. Én mégis visszatértem az első oldalhoz, írtam e-mailt neki, beszéltünk Skype-on, és utána csatlakoztam. Aminek nagyon örülök: nagyon jó a közvetlen szponzorom - nagy jól együtt tudunk dolgozni, de az egész szponzorvonalamtól nagyon sok segítséget kapok!


Szeretnél egy jó csapatba tartozni?
Jó lenne egy olyan szponzor, akinek a segítségével saját sikereket tudsz elérni?
Kérdezz bátran tőlem, hogy jó döntést tudjál hozni!
E-mail: stefcoffee@gmail.com  
Skype: stefcoffee
Mobil:  +36-20-338-5357