2012. március 22., csütörtök

Itt a tavasz, itt van, itt... Írok Neked valamit...

Most, hogy már végre (hivatalosan is) tavasz van, és olyan rég írtam ide, ezért itt az ideje egy kis beszámolónak.
Néhány napja beszéltem egy kedves érdeklődővel, akinek megmutattam ezt a blogomat is, és meg is jegyezte, hogy neki sajnos nincsen ideje ennyi rendezvényre járni... ???
Aztán ha jól végignézem a bejegyzéseket tényleg mindig arról számoltam be, hogy hol, merre jártam...
Pedig a látszat csal... Hiszen DXN üzletépítő szemináriumok 3 havonta vannak, és fakultatív a részvétel. Mivel én itt ismerem meg a csapatom nagy részét személyesen is (e-mailben, Skype-on vagy telefonon természetesen már korábban megismertük egymást), ezért nekem fontosak az ilyen rendezvények, még több más szempontból is.

Nekem nagy vágyam és célom volt, hogy otthoni, online munkám legyen, amit először a gyerekek alvásidejében kezdtem el. És mikor a kisfiam is oviba ment, én itthonról dolgozok, és ha kell (betegek vagy szünet van), mindig velük lehetek. Számtalan pozitív dolgot tudok felhozni, hogy miért szeretek nagyon így dolgozni... de azt is be kell ismernem, hogy én nagyon örülök, ha elmehetek ilyen rendezvényekre, és végre kimozdulok egy kicsit a négy fal közül. Szeretem, hogy nem csak tanulok, hanem hasonló gondolkodású emberek társaságában lehetek. A gyerekek már akkorák, hogy másra tudom bízni őket.
De szerintem megérthető az is, hogy mások, akik főállásban dolgoznak, vagy épp sokkal jobban kötöttek még a hétvégéken is, vagy messze laknak Budapesttől, meggondolják, hogy idő-pénz függvényében mennyire szeretnének ilyen rendezvényekre járni...
Komáromi Mikinek van egy elképesztően jó blogbejegyzése erről.
"Szokták mondani, hogy az MLM üzletek a rendezvényeken épülnek. Véleményem szerint a rendezvények max. megerősítik, de a hálózati üzleteknek a XXI. században az otthonokban kell épülniük! Feltéve, ha a szabadság eszméjét tartja az adott cég fő értéknek...Az idő(takarékosság) kulcstényezővé vált a mai világban. Senki sem szereti, ha rabolják az idejét... A legnagyobb érték manapság az MLM piacon az, ha valóban otthonról irányítható az üzleted! Punktum. Ezt igényli a piac!"
Legszívesebben idemásolnám az egészet :-), de ezen a linken el tudjátok olvasni: http://networkmarketing-pro.blogspot.com/2010/08/otthonrol-iranyithato-mlm-uzleted-van.html

Na jó, most, hogy ezt tisztáztuk, akkor nyugodt szívvel számolok be:
2011. március 10-én volt a DXN 3. születésnapi rendezvénye, ahol ismét találkoztunk Dr. Limmel, a DXN alapítójával:

Egyik nagyon meghatározó élmény volt számomra Pongor-Juhász Attila előadása. Őt még a Mesterelme napon ismertem meg, és szívesen tanulok tőle minden szinten.
Előadásának címe:
Gondolkodj és gazdagodj, avagy az önerejükből meggazdagodott emberek 13 sikertitka, amelyek számodra is működhetnek, ha Te is alkalmazod ezeket a mindennapokban.
Csak egy kis ízelítő, hogy mennyire volt szórakoztató:
Az 1. lépés: Vágy - Égő vágy
Mit akarsz valójában?
Az a probléma, ha nem tudod pontosan mit akarsz.
Ahogy ők sem:
 

Azóta ezt már több olyan csapattársamnak is elküldtem, akik nem tudtak részt venni a rendezvényen, hogy kapjanak egy kis ízelítőt ezekből a gondolatokból:

 
Ezt a videót is láthattuk:
 
És még kaptunk 5 házi feladatot is. Az egyik ezek közül: a Gondolkodj és Gazdagodj könyvből, olvassuk el a 9., kitartásról szóló fejezetet. 30 napon keresztül minden nap. Ha egy is kimarad, akkor újra kell kezdeni. 
Én pedig szorgalmasan csinálom ezt a házi feladatot. Ma van a 12. nap. :-) Nagyon élvezem azt a változást, amit ennek köszönhetek. Egészen másképp láttam a dolgokat, úgyis is írhatnám, egész más rezgésben vagyok. Erőlködés nélkül működik a célmegvalósítás....

"A siker mindig elválaszthatatlan attól a szótól, hogy kitartás.
A gazdagság nem reagál a kívánságokra. A gazdagság csak a konkrét vágyakkal és következetes kitartással alátámasztott konkrét tervekre reagál."
Napoleon Hill
Hajrá! Kitartás! :-)