2011. január 5., szerda

Legyél boldog az új évben!

Tudod, hogy 2011 a Te éved lesz?
Én tudom. :-)

Leírtam egy füzetbe 2010 sikereit, eredményeit, örömteli, boldog pillanatait.
Leírtam a hibás lépéseket, és leírtam mit tanultam belőlük.
Leírtam 2011 terveit, céljait.
Most már ideje cselekednem, és lépéseket tennem a megvalósítás érdekében.

Egy kis útravaló az induláshoz, hogy igazán boldog legyél ebben az évben.

Íme néhány idézet: Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak? című könyvéből:
Ez a könyv... "segít nekünk élni, örülni az életnek, tudatosítani, mit tehetünk önmagunk és szeretteink, felebarátaink életminőségének jobbítása érdekében. Eldologiasodott, haszonelvű világunkban vissza kell szereznünk a felesleges ballasztként kihajigált értékeket, belátva, hogy azok egészségünk és életminőségünk forrásai. Az elkötelezett odatartozás, a szeretet, az egymásra figyelő segítőkészség, a felelősségvállalás, az örülni tudás, a boldogító párkapcsolatok és szeretetkötelékek lélekápoló erői, a hála, a megköszönni tudás és a megbocsátás megannyi erő, amelyek által megújulhat az életérzésünk, javulhat az egészségünk.

Hogyan lehetnénk boldogabbak? Egészségtudatosságra van szükség, üzeni az újkori egészségpszichológia. "Ha tudod mitől leszel te és környezeted reménytelibb, boldogabb, egészségesebb, akkor a te felelősséged, hogy teszed-e! Rajtad áll!" - tanítja a lélektan új iránya.
...Nincs tökéletes, probléma nélküli élet, a küzdésmentes jóllétben elpuhulna a test, és elbutulna az elme. Jól tudjuk, hogy nem azok az életélvezők, akiknek minden dologból a legjobb van, hanem azok, akik a legjobbat tudják kihozni abból, amijük van.
... Az élet nem azt jelenti, hogy csak éljük túl valahogy a viharokat, hanem hogy tudjunk táncolni az esőben! Zene nélkül is tudjunk táncolni - a zene majdcsak megjön valahonnan.
...Amiért erőnket, időnket, képességeinket adtuk, és az meghozta a bevetés eredményét, rögvest örömérzést szül. Ami viszont befektetés nélkül az ölünkbe pottyan, az nem lesz igazán a "miénk" - tulajdon lesz, de nem a lelkünk része, nem válik életünk fontos darabjává. Mindnyájan átéljük a megküzdött dolgok elérésének örömét a sikeres sportteljesítménytől kezdve a vizsga eredményén át a megszerzett, elért dolgok feletti örömig, ez azonban legfőképp az emberi kapcsolatok lélekmelegítő közegében képes hatni. Ha nem volna kiért, miért küzdenünk, kinek felmutatnunk az eredményeinket, akkor a győzelem hiábavalóvá válna, nem volna más haszonélvezője, mint maga az egyén. Talán ez is magyarázhatja, hogy az öncélú, saját magunkért, anyagi javaink gyarapításáért történő cselekedetek nem képesek azt az örömérzést kiváltani, amit a nekünk fontos személyek megadhatnak, együtt örülve eredményeinknek....
Minden olyan tevékenységünkből születhet örömteli és magával ragadó belefeledkezés, amiből reményeink szerint "kijön valami", aminek örülni tudunk, de mégis az a lényeg, hogy magát a folyamatot végig tudjuk élvezni, bármi is lesz belőle Ha a végeredmény is érték, az a legnagyobb élvezet."

Én ezt találtam meg a DXN-ben.

A könyv például innen megrendelhető: http://books.hu/hogyan_lehetnenk_boldogabbak-3#oldal2

Ha szeretnétek még jobban megismerni Őt, itt egy előadás részlet felvétele: Prof. Dr. Bagdy Emőke: Az önzetlenség és az altruizmus hatása az egészségre (Mesterkurzus) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése