2010. december 12., vasárnap

Mikor leesik az első hó...

Tudom nem ez az első hó Magyarországon, de nekünk ez volt első idei igazi havas élményünk.

HÓ - Amikor kiráz tőle a hideg...

Tegnap a DXN Üzletépítő szeminárium után feltöltődve, vidáman sétáltunk Budapest havas, karácsonyi világítással díszített utcáin az autónkhoz. Irány haza! - az autópályán keresztül.
Az autópálya első szakaszán sajnos volt 1-2 jeges rész, de sokan még mindig nagyon nyomták neki. Aztán mit látunk: autó az árokban, autó a feje tetején az árokban, autó nekiment a táblának stb. Szóval volt némi rettegés bennem. Bár Férj nagyon jól vezet, és a téli gumik is jók, és bízunk az autónkban, de kiszámíthatatlan, hogy a másik sofőrrel, és autóval ugyanígy minden rendben van-e. Volt egy rész, amikor annyira hullott a hó, hogy a sok fehér ponton, és az autók piros lámpáján kívül nem láttunk semmit... Közben csak arra gondoltam, hogy milyen jó lesz magamhoz ölelni a gyerekeim... Szerencsésen hazaértünk! S remélem Mindenki más is, aki hazafelé tartott!

HÓ - Amikor megmelengeti a szívem...

Ma tökéletes hóember építő nap volt! Tegnap, és az éjszaka folyamán leesett hó gyönyörű, fehérré varázsolta a kertünket. Mivel nem volt túl hideg, ezért nagyon jól tapadt a hó. Így neki álltunk a hóemberünknek. Egyik óriás gombóc, másik óriás gombóc, és egy kisebb gombóc a fejnek... 

Sárgarépa az orra, kávé szemű szeme és szája lett. Nagyon szereti a DXN ganodermás kávét, de csak jeges kávé formájában! :-)

2 óra múlva már annyira olvadt, hogy sajnos szétesett, de a kép megmaradt.

Remélem fehér karácsonyunk lesz! (Járható utakkal!)  :-)


1 megjegyzés:

  1. Én sosem féltem az utakon, óriási rutinja van apjuknak.
    De tavaly egy wellness hétvégéről épp akkor jöttünk hazafelé, mikor a 40 cm hó lehullott.
    A pályán egy okostojás a Fordjával a belső sávban kicsit félrefordította a fejét, hogy előrébb lásson. Ez épp elég volt,hogy a jeges úton belénk csapódjon néhány pörgés után.
    A Jó Isten és az angyalok velünk voltak...
    4 hónapig nem volt autónk,én kisebb ütésekkel, ők testiekben épen megúszták. A kicsi még ma is emlegeti, és minden nap megkérdezi: Apu, téli gumi?
    Gondolhatod, mit éltem át abban a két napban, amikor nagyobbikom x-faktoros táncpróbára meg a felvételre ment, nem az apjával.
    De szerencsére épségben hazaértek.

    VálaszTörlés