2010. december 14., kedd

Puha mézes puszedli

Ígérem nem megyek át gasztroblogba, viszont életem fontos részét teszi ki most a karácsonyi készülődés. Két kedvenc sütemény receptem osztom meg Veletek, ami nálunk minden évben hozzájárul az adventi hangulat megteremtéséhez.

Puha mézes puszedli

Hozzávalók:
  • 125 g méz
  • 125 g margarin
  • 3 tojás
  • 1 citrom
  • 250 g porcukor
  • 250 g finomliszt
  • 250 g rozsliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. mézesfűszer

Elkészítés:
A mézet és a margarint felmelegítem, amíg a margarin tejesen el nem olvad, majd félreteszem kihűlni.





A tojásokat 2 evőkanál citromlével és a porcukorral simára keverjük, majd a mézes fűszerkeverékkel, a citrom reszelt héjával több részletben a mézes-tojásos keverékhez adjuk, majd a liszttel is elkeverjük.

Folpackkal letakarva egy éjszaka hűtőben pihentetjük.
Másnap kis gombócokat formázunk belőle (vizes kézzel, akkor nem tapad a massza a kezedhez), és sütőpapírra tesszük.

Előmelegített sütőben 160°C-on 12-13 percig sütjük.
Bevonó lehet: 1 tojás fehérje habbá verve, 10 dkg cukorral elkeverve. De én ezúttal a Dr. Oetker Dekor toll cukormázait használtam a díszítéshez. Néha diót rakok a nyers gombócok tetejére. Dekoráld tetszés szerint.



Az egész család nagyon szereti. Elvileg több hétig is elállna, de nálunk 2-3 nap alatt elfogy ez a mennyiség.
Az illata pedig igazi ünnepi hangulatot teremt, de az íze, és a puszedli puhasága, hmmm... mennyei! :-)

2 megjegyzés:

  1. Hű ez nagyon jó, hálásan köszönjük! ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen, remélem kipróbáljátok! Szívesen elmennék megkóstolni! Még kávéba mártogatva lehet fokozni a hatást! :-)

    VálaszTörlés