2011. február 20., vasárnap

Szponzori levél

Ezt a levelet a saját szponzorom küldte anno, egy hozzám csatlakozó hölgynek,  Corinnának, aki azóta az egyik legaktívabb és legsikeresebb üzletépítő munkatársam. :-)

Mivel a korábbi bejegyzéseim a szponzorálásról szóltak, ezért ezt a levelet is bemutatom, mely nagyszerűen alátámasztja az eddig leírtakat.

"A hálózatépítés lényege a kommunikáció: a rendszeres kommunikáció a szponzoroddal, szponzorvonallal. Jó helyre kerültél, mert a szponzorod nagyszerűen végzi a dolgát, csak arra kérlek, hogy használd az ő tudását, segítségét. Neki is az a célja, hogy Te minél sikeresebb legyél - ahogyan nekem is. Ha őt nem tudod elérni, és azonnali információra van szükséged, akkor keress engem bármikor, email-ben, skype-on, telefonon. Illetve használd szintén elsődleges forrásként azt a kincsesbányát, amit intranetnek neveznek. Nem sok olyan MLM cég van, amely ilyen korlátlanul és ráadásul ingyenesen elérhető online adatbázissal rendelkezik! Itt tényleg minden infó megtalálható. Illetve használd elsődleges információ-forrásként a hétfő esti nyilvános- és a csütörtök esti munkatársi webkonferenciákat, ezeken én is részt veszek rendszeresen.

A sikerünk - hálózatépítőként - azon is múlik, hogy mennyire tudjuk leegyszerűsíteni a munkát. Minél kevesebb és egyszerűbb lépést másolunk, végzünk és tanítunk, annál gyorsabban és könnyebben tudjuk építeni a csapatunkat.


Az első lépés a tanulás. Mivel nem tudom mennyire vagy jártas a hálózatépítésben, ezért azt javaslom, hogy beszélj erről őszintén a szponzoroddal és fogadd el az ő segítségét. Egyébként a hálózatépítés legelső és talán legegyszerűbb lépése a jelölt-keresés. Az igazi munkád akkor kezdődik majd, amikor valaki csatlakozott és ha ő dolgozni és pénzt keresni is szeretne, akkor neked meg kell őt tanítanod arra, hogy ő hogyan keressen új jelölteket és arra is, hogy hogyan tanítsa meg őket az ismeretek továbbadására. Mindez szükséges ahhoz, hogy stabil és passzív jövedelmet biztosító, fogyasztói hálózatod épülhessen. Ajánlok Neked egy jó könyvet (címe: A 45 mp-es prezentáció, amely megváltoztatja az életedet), ennek olvasd el az első 5 fejezetét (természetesen érdemes az egészet elolvasni) és meg fogod érteni ezeket a szavakat.

Mit kell tanulnod? Érdemes mindent megtudni a termékekről, ganodermáról, összetevőkről, hatásaikról.

Most csak vicceltem :). Ezeket én sem tudom. Elegendő az alap-információkat megtanulnod ezzel kapcsolatban, hogy tudjál az érkező kérdésekre válaszolni, valamint megtanulni azt, hogy ezek az információk hol találhatók az intranetben. Azt viszont érdemes átbeszélnetek, hogy hogyan működik a DXN bónusz-rendszere, hogyan és milyen eredménytől várható passzív jövedelem és hogyan érheted el azt, hogy 1-2 év munka után nyugdíjba mehess, ha akarsz (Ebben tudok segíteni, ha kell)
.

Meg kell tanulnod a jelöltkeresést. Érdemes várni addig a barátok, rokonok megkeresésével, amíg megingathatatlan belső hited nem alakul ki a DXN üzleted iránt, mint a céljaid elérésének eszközében, illetve addig, amíg az alapvető információkat és azok átadásának módját meg nem tanulod. Ezekre azért van szükséged, mert az emberek többsége alapvetően nagyon pesszimista és kishitű, valamint irigy és egész egyszerűen nem nézi jó szemmel, hogy Neked vannak céljaid az életben és esetleg még hajlandó vagy tenni is a saját boldogulásod érdekében, illetve a másik ok pedig az, hogy a hiányos információ csak zűrzavart okoz az emberek fejében.

Azt kell megértened, hogy ha Te azon dolgozol, hogy a csapattársaid sikeresek legyenek és elérhessék a céljaikat, akkor Te is elkerülhetetlenül sikeres leszel!
Az online munkában a szponzorod rengeteg információval rendelkezik, tudása messze meghaladja az enyémet, így biztosan sok mindent tanulhatsz tőle.
Valamint meg kell tanulnod majd az új csapattársaidat tanítani. Ez sem annyira nehéz, mert a DXN készített egy oktató hírlevél-sorozatot, melyet minden új csatlakozó megkap, illetve ezek megtalálhatók az intranetben a "Hálózatépítést Támogató Hírlevelek (3)" nevű pontban, ömlesztve. Illetve felíratkozhatsz a csapattársaiddal együtt a havi rendszerességű központi képzési programba is. Nem kell méregdrága szemináriumokra és képzésekre járnod! Már csak emiatt is éves szinten akár 100-200.000 Forinttal kevesebb a DXN-vállalkozásod fenntartási költsége, mintha egy hagyományos MLM hálózat tagja lennél!

Motivációról: most olvastam az "én történetem" oldaladat és nekem is a passzív jövedelem volt az egyik olyan tény, ami miatt a DXN mellett döntöttem. Én is egy olyan MLM üzletet kerestem, ami az interneten is építhető, illetve ami a kisembereknek, hétköznapi embereknek szól, tehát nem kerül sokba a havi fenntartása (és ráadásul egy élvezeti cikk a fő terméke) és ez azért fontos, hogy minél több embernek jelenthessen lehetőséget és megoldást az anyagi problémáik megoldására. Nem szeretnék én sem olyan üzletben részt venni, amibe 30-50-80 ezer Forintokat kell havonta beletenni, csak hogy jutalékot kaphassak.

Értékesítésről direkt nem írok, mert a mi üzletünkben bárki nyugodtan foglalkozhat termékek eladásával, ha szeretne, illetve rendelkezik az ehhez szükséges céges formával, vagy vállalkozói igazolvánnyal. Viszont nem szükséges az értékesítéssel foglalkozni, ugyanis a jutalék-jogosultságnak annyira minimálisak a feltételei, hogy ahhoz elegendő egy család saját fogyasztása is. Ez akár a saját családod is lehet, csak egy kicsit kell átalakítani a vásárlásokat, nem kell új, eddig nem fogyasztott termékeket venni, hanem csak a régieket kell lecserélni a hálózatod termékeire. Természetesen ajánlhatod a termékeket barátaidnak, rokonaidnak, ha meg vagy elégedve velük, mint ahogyan azt nap mint nap teszed bármilyen remek termékkel, vagy szolgáltatással kapcsolatban (csak éppen hasznod nincs belőle).

A másik ok pedig az, hogy nem az értékesítéssel lehet pénzt keresni. A nagy pénz a csapatépítésből jön, ahol mindenki csak egy keveset fogyaszt és a jutalékod a csapatod összforgalma után képződik és mennyivel könnyebb egy olyan hálózatban részt venni, ahol nem kényszerítik a szabályok az embereket olyan dolgok megtételére, amit én magam sem tennék meg!

Jó hosszú lett ez a levelem (lehet, hogy blog-bejegyzés is lesz belőle egy kicsit átírva :) ), de úgy éreztem, hogy ezeket le kell írjam nektek, hogy jó irányba induljatok el. Még egyszer a legfontosabb a csapatmunkában: a rendszeres kommunikáció, elsőként erre alakítsatok ki valamilyen rendszert.

Szép hétvégét kívánok Nektek!


Laci"

Happy Networking! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése