Ígérem nem megyek át gasztroblogba, viszont életem fontos részét teszi ki most a karácsonyi készülődés. Két kedvenc sütemény receptem osztom meg Veletek, ami nálunk minden évben hozzájárul az adventi hangulat megteremtéséhez.
Puha mézes puszedli
Hozzávalók:
- 125 g méz
- 125 g margarin
- 3 tojás
- 1 citrom
- 250 g porcukor
- 250 g finomliszt
- 250 g rozsliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 ek. mézesfűszer
Elkészítés:
A mézet és a margarint felmelegítem, amíg a margarin tejesen el nem olvad, majd félreteszem kihűlni.
A tojásokat 2 evőkanál citromlével és a porcukorral simára keverjük, majd a mézes fűszerkeverékkel, a citrom reszelt héjával több részletben a mézes-tojásos keverékhez adjuk, majd a liszttel is elkeverjük.
Folpackkal letakarva egy éjszaka hűtőben pihentetjük.
Másnap kis gombócokat formázunk belőle (vizes kézzel, akkor nem tapad a massza a kezedhez), és sütőpapírra tesszük.
Bevonó lehet: 1 tojás fehérje habbá verve, 10 dkg cukorral elkeverve. De én ezúttal a Dr. Oetker Dekor toll cukormázait használtam a díszítéshez. Néha diót rakok a nyers gombócok tetejére. Dekoráld tetszés szerint.
Az egész család nagyon szereti. Elvileg több hétig is elállna, de nálunk 2-3 nap alatt elfogy ez a mennyiség.
Az illata pedig igazi ünnepi hangulatot teremt, de az íze, és a puszedli puhasága, hmmm... mennyei! :-)
Hű ez nagyon jó, hálásan köszönjük! ;)
VálaszTörlésNagyon szívesen, remélem kipróbáljátok! Szívesen elmennék megkóstolni! Még kávéba mártogatva lehet fokozni a hatást! :-)
VálaszTörlés