2010. június 26., szombat

Cél és motiváció

Megvan a kitűzött cél? Ez lebegjen szemed előtt, ez irányítsa gondolataid és cselekvéseid, és így hamarabb eléred, mint gondolnád!

Az én célom (általánosságban): életterületeim egyensúlyba kerülése: jusson elegendő időm, energiám és pénzem a családra (párom, gyerekek, szüleim...), saját magamra (egészség, sport, hobbik, tanulás: lelki-szellemi fejlődés), közös élményekre (kirándulások, programok), munkára (pénzkereset, házimunka).

Ezek mellett konkrétan leírtam, hogy miket szeretnék a megszerzett pénzzel elérni. Pontosan tudom, hogy milyen számomra egy ideális nap, tudom, hogy szeretnék élni, és mit szeretnék elérni. Javaslom, hogy Te is gondolkodj el ezen, és írd le céljaidat, rész céljaidat, hogyan szeretnél élni... Mire szeretnéd fordítani a megszerzett jövedelmed, az összegyűjtött pénzt...?

Hogyan tudom ezt elérni?
Csatlakozom a DXN-hez, élek az üzleti lehetőséggel, és ezt a lehetőséget megosztom másokkal is, hogy ők is sikeresek legyenek. A folyamatos fejlődéssel elérjük a Star Diamond szintet. Ez a blog címe is: Utunk a gyémántig! Amikor elérjük ezt a szintet, akkor az már termel annyi passzív jövedelmet, hogy fenti elképzeléseinket meg tudjuk valósítani.

"A céloknak a hálozatépítésben különösen fontos szerepük van: A kudarcok elviseléséhez a legfontosabb eszközünk a pontosan meghatározott, megvalósítható cél!"
Nógrádi Bence

Kitűzött célunk az alábbi:
Egy éven belül, 2011. június 26-ig (vagyis akár hamarabb is) elérjük a DXN rendszerben a gyémánt szintet.

Mindez számokban:
A gyémánt szint - vagyis a Star Diamond elérése havi 150-200 ezer Ft passzív jövedelmet jelent. A fejlődés nem áll meg, ezután (2-3 év) a (több) milliós havi jövedelem is reálisan elérhető.
"Mielőtt most bármibe is belefogsz, tedd fel magadnak azt a kérdést, hogy eléggé akarod-e azt, amibe bele akarsz fogni? Akarod-e annyira, hogy hajlandó vagy akkor is belevágni, ha tenned kell érte?"
Briskó Csaba - Szemléletfejlesztés
Hajlandó vagy-e az elkövetkező hónapokban heti 5-15 órát online üzletedre fordítani, azért hogy néhány év múlva elérd az anyagi függetlenséget, hogy Te gazdálkodhass az időddel, hogy a passzív jövedelemmel SZABAD legyél, hogy arra fordítsd időd, és életed, ami igazán fontos Neked?
Minél világosabban látod magad előtt jövőre vonatkozó szándékaidat, azok annál jobban fogják befolyásolni azt, hogy mit teszel most. Világos hosszú távú elképzelésekkel könnyebb a jelenben aszerint értékelni egy tevékenységet, hogy az mennyiben vág egybe jövőre vonatkozó terveiddel.

Általában azok a sikeres emberek, akik hajlandóak lemondani rövid távú előnyökért és képesek akár áldozatot is hozni rövid távon annak érdekében, hogy hosszú távon nagyobb előnyökben legyen részük.
Brian Tracy - Személyes hatékonyság című könyvéből

3 megjegyzés:

  1. Nem 2011-et akartatok írni? Vagy már el is értétek, gratulálhatok? Vagy hogy is van ez? :D
    De akárhogy is van, okom van rá, hogy gratuláljak, mert nagy bátorságra vall, hogy így vállaljátok a kitűzött célt. Fantasztikus, céltudatos, elkötelezett emberek vagytok. Nem találok szavakat.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, igazad van! :-) Már javítottam is. Nem rég tanultam, hogy a célokat konkrét dátumokhoz érdemes kötni. Ráadásul annyi új dolgot tanultam a célokról és a kitűzésükről, hogy hamarosan azt is megosztom Veletek egy újabb bejegyzésben. Egyébként valóban nem érdemes mindent célt nyilvánosságra hozni, mert lehet, hogy lesz egy pár jelentkező, aki gyorsan le akar beszélni róla... Szerencsére ezt a blogot csupa olyan ember olvassa, aki a saját életéből is a legjobbat szeretné kihozni! :-)

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem, az egyik legfontosabb dolog ez kellene legyen gyerekeink nevelése során is. A célok megfogalmazása- életünk minden területére -, és azok megosztása a gyerekekkel korukhoz illően.
    Hiszen ők is a család részei, és amit teszünk, azt felnőttként már elsősorban nem magunk miatt, hanem a családért, értük tesszük.
    Azt gondolom, ha a gyerekek tisztában vannak a miértekkel, és látják az eredményeket, no meg az esetleges kudarcokat is, és hogy azokból fel lehet és fel is kell állni,sokszor másoktól kérve segítséget, na az az életre nevelés.

    Uff, én beszéltem:)

    VálaszTörlés