2010. június 24., csütörtök

Minden eredmény kiindulópontja

Mi a célom?

Mi az, amit valóban akarok?

Gondolkozz el ezen!
(Én is ezt teszem. :-) )

Vannak, akik céltalanul sodródnak az életben elégedetlenül harcolva sok-sok dolog ellen - anélkül, hogy világos céljuk lenne.

Milyen előnyökkel jár a célok meghatározása? :
  1. Az első nagy előny, hogy a vonzás törvényével összhangban működésbe lép a tudatalattid. Minél többször (és részletesebben, kellő örömmel és érzéssel, mintha már elérted volna) elképzeled a célodat, tudatalattid munkához lát és a helyes útra terel célod elérésében.
  2. Mivel tudod mit akarsz, spontánul is arra fogsz törekedni, hogy a helyes vágányra kerülj, és helyes irányba indulj. Cselekedni kezdesz.
  3. A munka szórakozássá válik. Ösztönzést érzel a cselekvésre. Gazdálkodsz az időddel és a pénzeddel. Tanulsz, gondolkozol és tervezel. Minél többet gondolkozol a céljaidról, annál lelkesebb leszel. A lelkesedés eredményeként a vágyad égő vággyá változik.
  4. Éber és fogékony leszel azoknak a lehetőségeknek a felismerésére, amelyek hétköznapjaid során felkínálkoznak, hogy segítsenek célod elérésében.
A sikered, az egészséged, a boldogságod, a gazdagságod attól függ, hogyan használod gondolkodásmódod!

A bejegyzéshez felhasználtam: Napoleon Hill és Clement Stone: A siker titka: Pozitív Lelki Beállítottság című könyvét

1 megjegyzés:

  1. Ezt a bejegyzést időnként újra el kell olvasni.
    Mint ahogy a jegyzeteinkbe is jó néha újra belenézni.
    Mert leeshet a 20 fillér.
    Vagy magunk is meglepődünk, milyen okosakat írtunk ihletett perceinkben, amiket azóta szinte el is felejtettünk.

    Elújságolom, nekem a napokban lett teljesen világos egy mondat, úgy általában az üzletépítéssel, az mlm lényegével kapcsolatban.

    (És mivel itt most nem írom le, hogy melyik ez a mondat, nagy valószínűséggel kb. fél év múlva nem fogom tudni, miről hablatyoltam itt:))

    VálaszTörlés