2010. augusztus 31., kedd

Vetés - Aratás - és ami közötte van :-)

Péntek este volt egy kis lehetőségem meghallgatni Specht József webkonferenciájának első részét, nagyon jó volt ezeket a megerősítéseket hallani.

Először arról beszélt (az ukrán előregisztrációval kapcsolatban, de ez az egész DXN üzletépítésre igaz), hogy az elején elő kell készíteni a talajt. Utána el kell vetni a magokat. És mi következik ezután? A válaszok: folyamatos gondozás, öntözés... De ő azt mondta: VÁRUNK! Mert idő kell a magoknak, amíg kikelnek. És ez így van. Nagyon fontos a türelem, a kitartás, és természetesen a folyamatos cselekvés a cél érdekében.

És egyszer ott lesz a megérdemelt aratás. Ezeket képekkel is illusztrálta.

Én magam is nagyon sokszor fogalmazok így, hogy most magokat ültetek. Én valójában a Vonzó Onlie MLM módszerét szeretném alkalmazni. Célom az, hogy megtaláljam azokat, akik olyan megoldást keresnek a problémájukra, amit a DXN termékekkel, és a hozzájuk kapcsolódó üzleti lehetőséggel, képes vagyok részükre biztosítani. Nagyon sokat dolgozok azon, hogy növeljem a honlapom és a blogom látogatottságát. Egyelőre csak az ingyenes lehetőségeket használom ki (ingyenes apróhirdetések, link megosztók), de egyszer eljutok majd a fizetős hirdetésekhez is. De addig is sokat tanulok, és tervezek, hogy jól működjön. Vagy egyre jobban. :-)
Minden reggel izgatottan ülök a gép elé és máris nézem a Google Analytics-et vagy a honlapom beépített látogatási statisztikáját. Megnézem honnan jöttek a látogatók. Néha csalódás ér, mert többre számítottam, néha meg örülök, hogy milyen sokan, hogy a honlap, ha kell helyettem is dolgozik… :-)
Bár az is igaz, hogy a látogatottság sem minden, hiszen az a legfontosabb, hogy a célcsoportom találjon meg!


Most olvasom Jeff Keller Segíts magadon! című könyvét. Ebből szeretnék egy idézetet itt közzé tenni:
"Ne számítsunk azonnali sikerre! A pozitív gondolkodás nem jelenti azt, hogy egyik napról a másikra elérjük céljainkat. Nem úgy megy a dolog, hogy elkezdjük törni a fejünket a pénzkeresésen, és másnap arra ébredünk, hogy az ágyunk mellett halomban állnak a bankjegyek. Szó sincs róla. A sikerhez erőfeszítés, eltökéltség és türelem kell.
Másodszor pedig a pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy nem kell több problémával megküzdenünk. Bizony sok-sok buktató tarkítja utunkat. Ám ha továbbra is hiszünk önmagunkban, cselekszünk és kitartunk, akkor legyőzzük ezeket a nehézségeket."
Nem rég pont ez jutott eszembe. Vajon egy olimpiai bajnok hány éven keresztül kell korán reggel, edz keményen, kitartóan, dolgozik azon, hogy minél jobb eredményt érjen el? Talán az összes versenyét megnyerte amíg eljutott az olimpiáig? Ugyan, dehogy! De minden kudarcából, minden vereségéből tanult valamit. Annál keményebben edzett és küzdött, míg végül egyre több sikert ért el. Felért a csúcsra, elérte a célját, ami évek kitartó munkájának eredménye.

"Senkit sem arra buzdítok, hogy bármiféle terv nélkül, a jó szerencsében bízva rohanjon előre. Természetesen időbeosztás, költségvetés, határidők kellenek, hogy azokhoz igazodva tartsuk az irányt, és minél előbb sikert arathassunk, de nézzünk szembe a realitásokkal, hiszen hiába a leggondosabb terv, nem tudhatjuk, meddig tart, amíg elérjük a célunkat, és nem láthatjuk előre az összes akadályt, amely utunkba áll majd.
Ezen a ponton különbözteti meg a kötelezettségvállalás a győzteseket a vesztesektől. Az elkötelezettek bármi áron kitartanak, és felül is kerekednek. Ha egy kicsit több időbe telik, mint tervezték, annyi baj legyen! Akik nem merik elkötelezni magukat, hajalmosak elhagyni a hajót, mihelyt nem alakul minden a kedvük szerint.
Válasszunk ki egy célt, amelynek megvalósításáért ép bennünk a vágy. Induljunk el, és álljunk készen arra, hogy észrevegyük, majd mindjárt használjunk is ki minden lehetőséget, amely az utunkba akad. Azután már csak kitartósan cselekedjünk, és várjuk a sikert!"
Jeff Keller

Ezt az önfejlesztő bölcsességet Kajárik Béla oldalán olvastam:
“Az életben azért vannak rovarok és gyomnövények, hogy próbára tegyék az ember győzni akarását és érdemességét az élet gazdag jutalmaira.
Szoktasd hozzá magad annak elfogadásához, és tudásához, hogy minden jót támadások érnek! Ez  a természet módszere az érdemesek és az érdemtelenek különválasztására. Az élet  gyomnövényeinek az a rendeltetése, hogy az önbizalmat kétellyé, a bizalmat gyanakvássá, a türelmet türelmetlenséggé, a törekvést halogatássá, aggodalmaskodássá és végül vereséggé változtassák.
Ne fecséreld a drága időt arra, hogy a természettel perelj! Az élet gyomnövényei, rovarjai, kövei és viharai csak nevetnek azokon, akik azzal töltik az idejüket, hogy nekibőszülten vádolják őket az igazságtalanságukért. Igazságtalanok, persze, de gyakran azokhoz az emberekhez, akik semmiért akarnak kapni valamit, vagy anélkül törekednek az élet jutalmai után, hogy fokozott iparkodásukkal  és eltökéltségükkel megfizetnék az akadályok ellen vívott küzdelem árát.
Ne fecsérelj egy percet sem a madarak hajkurászására, akik csipegetni akarnak a magvaidból, sem a rovarokéra, akik megpróbálják felprédálni érlelődő termésedet! Ha valaki szorgos igyekezettel vet, óvja és védelmezi a termést, akkor nincs a világon annyi madár,  rovar vagy egyéb akadály amennyi az elmúlt tavasz valamennyi erőfeszítését meghiúsíthatná.”
Jim Rohn

3 megjegyzés:

  1. Tedd ki a blogodat a linkcsikra, csupán egy 1000- es, ez örökbe szól. Még pénzt is kereshetsz vele, bár én nem hiszek az ilyen beszervezős dolgokba, de hátha.
    Én azért raktam ki, hogy látogatókat szerezzek, sok látogatót. Nem a blog szerkesztése nehéz,
    sokkal keservesebb felépíteni a látogatottságot.
    linkcsik
    Bocsi a zavarásért, ja és nagyon szép a blogod.

    VálaszTörlés
  2. Szia Marcsi!
    Örülök, hogy tetszik a blog.
    Megnéztem az ajánlatod, de nagyon nehéz felfognom, hogy miről van pontosan szó... ???
    :-)

    VálaszTörlés
  3. Judit, gyönyörű a blogod.

    Amiket írsz, azokat meg örömmel és élvezettel olvastam. Ezek a gondolatok azok, amiket - bár nem ilyen szépen megfogalmazva, de - próbálok én is mindig észben tartani, amikor kicsit reményvesztettebb, hitetlenebb kezdek lenni. Köszönöm!
    Bea
    (www.kisvallalkozzokosan.hu
    www.scrap-kreatura.hu)

    VálaszTörlés